Robotic Tournament
24. 3. 2012



(Rybnik, Bratislava) Študenti STU v Bratislave pokračujú v úspešnom zbere medailí! Na víkendovej súťaži Robot Tournament v Poľskom Rybniku získali zlato v kategórii Micromouse, strieborné medaily priviezli z kategórií Micromouse a Linefollower.

Počas predchádzajúceho víkendu sa v˙poľskom meste Rybnik konal 4. ročník medzinárodného robotického turnaja. Do súťaže bola prihlásená takmer stovka robotov. Tí medzi sebou súťažili v˙klasických kategóriách ako Linefollower, Micromouse, Sumo a˙Freestyle.

Veľkým lákadlom pre súťažiacich i divákov tiež boli nové disciplíny špeciálne určené robotom zo stavebnice LEGO, a˙to Linefollower a˙Sumo.

Slovensko bolo v˙súbojoch zastúpené hneď v˙niekoľkých disciplínach, z˙čoho sa najviac darilo robotom Nite 3 a Morqa v˙kategórii "micromouse". Práve tieto dva roboty dokázali nájsť cestu z˙bludiska v˙najkratších časoch. Robot Nite 3, ktorého autorom je Lukáš Pariža z˙FEI STU, obsadil 1. miesto. Jeho tímový kolega, Andrej Lenčucha z˙FIIT STU, obsadil v˙bludisku s˙robotom Morqa 2. miesto a˙rovnako skvelé umiestnenie s˙tým istým robotom získal aj v˙kategórii LEGO Linefollower.

Slovenská výprava tak priniesla z˙Poľska hneď jednu zlatú a˙dve strieborné medaily.

Zahanbiť sa nedali ani ostatné roboty zo Slovenska. V˙kategórii Linefollower sa podarilo robotom Lenco a˙Nite 3 obsadiť pekné 5. a˙6. miesto. Robot MTS sa v˙kategórii LEGO Sumo umiestnil na 4. mieste. Veľmi dobre sa počas celého dňa darilo aj robotovi eMZet2 z Handlovej v˙kategórii MiniSumo, avšak šťastie týmto slovenským robotom už medailové umiestnenie nedoprialo.


-Lp-

Foto

Pozrite si viac fotografií...